onsdag, september 10, 2008
4 styckna Muggar....För ungefär 2 veckor sedan hörde en kvinna från Virserums konsthall av sig till mig. Fan, jag vet inte vad hon heter...vad dumt av mig att inte veta vad hon heter efter att ha träffat henne en hel dag och pratat i telefon med henne flera gånger... Jag måste skärpa mig.. aja. Vi säger att hon heter Anneli. Jag har en liten gnutta aning att hon heter det också.

Anneli berättade iallefall att dom skulle ha en utställning med olika textil konstverk och att dom hade tänkt smycka gaveln på konsthallen som går ut mot vägen med någon slags textilkonst, men sedan kommit på att dom inte skulle hinna med att göra det innan vernisagen

och hon hade hört att jag arbetat en del med textil. Jag tror att hon hört det från konstkunsulenten i kalmar och kanske en lärare här på skolan. Helle som är lärare för form och design kursen. Men jag har inte arbetat alls så mycket i textil. Jag satte upp ett kolarsch en gång av massa tygremsor till en gubbe med tejp som vem som helst som kan rita någerlunda, kan göra och sedan har jag gjort ganska många garnbollar som också vem som helst kan göra, Till och med ett barn kan det. Det är barn som gör dom feresten. Barn och dagisfröknar. Ijuförsig så har jag vikarierat och praktiserat ganska mycket på dagis tidigare en del..där kallade barnen mig för fröken..aja...jag är iallefall inte inriktad på textil mer än nån annan. Feresten har ingen sett det dära kolaschet av tygremsor men det blev coolt tyckte jag. Garnbollarna hängde jag upp som en istallation från golv till tak på våran elevutställning vi hade i våras och det är där konstkonsulenten måste ha sett och nämt mig för Anneli när hon ringt konstkonsulenten och frågat efter en "textil konstnär" eller någon nåja...

Så Anneli frågade mig om jag arbetat med textil och om inte jag ville smycka deras gavel med någon textilkonst. Jag sa inte att jag inte arbetat så mycket med textil men döljde det heller inte och sa att jag måste tänka på det över en dag för jag kände att det var väldigt lite tid jag hade på mig och om jag hade nån bra ide.

Så jag tänkte hela dagen och jag tänkte på vad jag skulle göra och jag tänkte att det inte är så ofta en konsthall ringer upp en och frågar om man vill göra något åt dem för en utställning. sedan tänkte jag på kolaschet av tyg jag gjorde förut, att jag bara slängt upp det på några timmar och det ändå blivit ganska okej. Det kan jag göra igen tänkte jag. Så jag sa att jag inte skulle göra det. nej. nej jag skojja, jag sa: Ja, jag kan försöka iallefall, så jag snackade lite med min lärare och frågade om jag fick hoppa över skulptur-krokin vi höll på med den veckan för att arbeta med det här och det fick jag.

Tusen tack till Kupan feresten. som är så grymt jävla shysta för jag drog direkt ner till myrornas i färjestaden för att leta efter tyger till projektet den dagen. Jag sa till tanterna där att jag behövde massor av med tyg och ena tanten, Måna (hennes namn har jag inte glömt iallefall) bad mig följa med mig backstage, där hon visade en jävla massa tyger som jag bara kunde få om jag ville. Hon sa att dom hade så mycket att dom inte visste vad dom skulle göra av det. Nog med det, men Dessutom! så tog hon det i sin bil åt mig, hem till sig för hon bor nära skolan där jag bara kunde gå hämta det hos henne senare. Så att du slipper cykla med den tunga påsen, sa hon. grymt snälla är dom, jag måste komma dit med nån kaka eller något snart. Dom ger mig också alltid jätte mycket rabbat när jag är där. En tröjja som kostar 30 kr brukar dom dra ner till en tia och då menar jag en tjocktröjja. 30 är ju redan skitbilligt.

Ája. jo jag fick iallefall tygerna och drog tillbaka till skolan igen, la ut allt. ritade lite med tygerna på ett stort vitt dubbelsängs lakan. men hade ingen ide om vad jag skulle göra förnått. på lördag skulle jag vara där och sätta upp "textilkonsten" hade vi sagt.

Tiden gick och det blev fredag och jag hade ännu inte gjort något. På söndag kl 1 var vernisagen. Dock visste jag nu vad jag skulle göra så jag fick arbeta som fan hela fredagen och natten till lördagen men hann ändå inte bli klar på lördagen. Det var en jävla strul med transport också. Virrserum ligger ju 11 mil härifrån. men optimist som jag är så hade jag hela tiden tänkt att ehh det löser sig väl..eller jag fixar det när jag är klar med bilden. grejjen är att jag blev klar med bilden på söndagens tidiga morgon så jag hade aldrig haft tid att fixa det då för då skulle jag igentligen vara där. På fredagen sprang jag runt när alla festade här på skolan och frågade om jag fick låna någons bil. men det sket sig. på lördagskvällen hade det ännu inte löst sig så jag fick hyra en bil från OK/Q8 som man inte ska hyra av igen. Ibörjan när jag frågade vad det skulle kosta sa han att allt som allt, "400 ungefär" men när vi lämna tillbaka bilen så blev det ändå 700. skit snack skit mack!

på söndagen åkte vi iallefall dit med "Billiga bilen" som den heter enligt OK/kuk8. passar väl bättre med "Den dyra bilen" tycker jag
aja när vi kom till virrserum började vi montera bilden jag hade gjort hela natten på en ram gjord av plankor och fick upp den till slut. lite snett men vafan.

Stort tack till Kalle, Mimmi och eddie som hjälpte mig att få upp den där på deras gavel.En mugg. till mormor och morfar

1 kommentar:

Anonym sa...

muggen är supersnygg och ja, gubben i tyg blev cool också! (undrar om Sofia eller Hedvig har kvar foton) Och du skriver så himla kul, Johan, bara kör på!
Ceci som såg gubben